NL
Toegevoegd aan Mijn favorieten

HOUSE OF TALENTS voor de 2de keer A GREAT PLACE TO WORK

“PROUD TO BE HOT” ( Steve Rousseau, CEO H.O.T.)

Tijdens de Best Workplaces award show, georganiseerd door het Great Place to Work© Institute, in samenwerking met partners Vlerick Business School en Jobat Media/ Mark Magazine, werden opnieuw de beste werkplekken van België bekend gemaakt. Het Kortrijkse House of Talents (H.O.T.) werd opgenomen in de selecte lijst met tien beste werkgevers van Vlaanderen. Het behaalde een zevende plaats, een uitmuntend resultaat voor een tweede deelname. “Het bewijst meteen dat onze formule –niche aanpak in de HR gekoppeld aan positivisme- de juiste weg is,” zegt CEO Steve Rousseau. “Deze erkenning van buitenaf geeft ons een push om op de ingeslagen weg verder te gaan.”“Alles heeft te maken met een no nonsense mentaliteit en attitude,” zegt CEO Steve Rousseau.“Dit mag geen loze slogan zijn maar een gedragsstijl bij elke werknemer. Attitude vergt inzet, enthousiasme, drive, fun en engagement. Om het met een wiskundige formule te zeggen: SUCCES = TALENT x INZET x ENTHOUSIASME x DRIVE x FUN x ENGAGEMENT.”

Wat maakt House of Talents anders?

Een combinatie van:

  • attitude
  • een warme band met de medewerkers 
  • een correcte verloning 
  • focus op high en young potentials 

Met het "Success is an attitude"-verhaal, zorgt H.O.T. ervoor dat iedereen het DNA van het bedrijf krijgt ingeprent. “Wij zijn één grote HOT-familie,” zegt Steve Rosseau met een knipoog. “Feit is dat iedereen in zijn of haar job met dezelfde waarden invult. Wij zijn fier op onze medewerkers en de medewerkers zijn op hun beurt fier op de organisatie,” zegt CEO Steve Rousseau.

Nominatie voor een Special Award

Vlerick heeft deze vibes opgemerkt, want naast de klassieke ranking als Beste Werkgever, werden ze ook genomineerd voor een Special Award, nl Employee Involvement.We scoorden hier uiteindelijk bij de 3 beste bedrijven in België!

Betrokkenheid, engagement, fierheid, ownership… We zijn bijzonder trots dat jullie gelinkt worden aan deze eigenschappen.

High en Young Potentials

House of Talents maakte een duidelijke strategische keuze door te focussen op zowel high als op young potentials. Human capital is in de dienstensector van cruciaal belang. H.O.T. bestendigt zijn groei via 34 nieuwe aanwervingen in 2016, waaronder ook één derde young potentials. Een opleidingsprogramma in combinatie met een stageparcours van verschillende weken “on the spot” zorgen ervoor dat deze jonge talenten klaargestoomd worden voor een autonome rol als consultant. Nieuwkomers worden ook individueel begeleid.

 

Publicatie datum: 15 maart 2017